USA kelgukoondis kogub hukkunud grusiini perele raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle võistluskostüümi pani Tony Benshoof koos kaaslastega Ebay's oksjonile.
Selle võistluskostüümi pani Tony Benshoof koos kaaslastega Ebay's oksjonile. Foto: AP/ Scanpix

Vancouveri olümpiamängudel osalenud USA kelgutajad korraldavad internetioksjoni, et koguda raha vahetult enne olümpia avatseremooniat treeningul juhtunud traagilise õnnetuse tagajärjel hukkunud Gruusia kelgutaja Nodar Kumaritašvili perekonnale.

USA kelgutaja Tony Benshoof sai Vancouveris kaheksanda koha ning nüüd otsustas kogu koondis tema võistluskostüümile oma autogrammi peale kirjutada ning siis selle Ebay’s oksjonile panna. Kogu teenitud tulu annetatakse Kumaritašvili perele, kirjutab Sports Features.

«Tunnen, et see on vähim, mida teha saan,» selgitas Benshoof. «See on küll väike panus, aga loodame tema perekonna toetuseks koguda korraliku summa.»

«Nodariga juhtunu on siiani kõigil nii värskelt meeles,» jätkas Benshoof. «Kui kohtun mõne uue inimesega ja ütlen, millega tegelen, küsitakse järgmisena Nodari kohta.»

USA kelgukoondise mänedžer Fred Zimny selgitas, et selle oksjoniga tahavad nad Kumaritašvili perekonnale näidata, et noormees jääb igavesti kõikide kelgutajate mõtetesse ja südameisse. «Kogu meie tiim oli juhtunust vapustatud,» tunnistas ta. «Kelgutajad on kõik nagu üks perekond, kus kõik teavad kõiki. Nodar oli osa sellest perekonnast ja me kõik tunneme temast puudust. Oksjon on meie viis langenud sõbrale austust avaldada…»

Juhul kui ka Eesti spordisõpradel on soov Kumaritašvili perekonna toetamisse oma panus anda, saab oksjonist osa võtta siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles