Taani sõjalaev uputas piraatide emalaeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani merejõudude lipulaev Absalon
Taani merejõudude lipulaev Absalon Foto: AFP / Scanpix

Taani mereväe lipulaev HDMS Absalon uputas üleeile India ookeanil Somaalia ranniku juures piraatide nn emalaeva.


NATO pressiesindaja Shona Lowe teatel vedasid piraadid selle laevaga rünnakutel kasutatavaid kaatreid, vahendas AP.

Piraatide baaslaev pandi põlema ja see uppus pärast seda, kui meeskonnaliikmed oli väiksema laevaga eemale pukseeritud, rääkis Lowe.

«See oli väga edukas operatsioon,» ütles NATO piraatidega võitlemise missiooni ülem kommodoor Christian Rune ja lisas, et laev likvideeriti enne, kui piraadid jõudsid sellega kaubalaevu ründama minna, vahendas AFP.

Piraatide varustuse hävitamine vahetult nende tugikoha lähistel saatis tugeva signaali sellest, et NATO ja rahvusvaheline üldsus pole tolerantsed nende ettevõtmiste suhtes, lisas Rune.

Somaalia piraadid, kelle peamine tegevuspiirkond on üks maailma elavamatest mereteedest, teenisid eelmisel aastal lunarahanõuetega hinnanguliselt 60 miljonit dollarit.

Euroopa Liidu ametnike oletusel hoiavad mereröövlid oma valduses praegu nelja kaubalaeva ja nende pantvangiks on ligi sada meremeest.

Piraadid on süüdistanud rikkaid riike röövpüügis Somaalia rannikuvetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles