Haridustöötajad ootavad järgmisel aastal palgatõusu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedagoogide töötasu alammäärad jäävad üleriigilise keskmise töötasu näitajatest endiselt oluliselt madalamaks.
Pedagoogide töötasu alammäärad jäävad üleriigilise keskmise töötasu näitajatest endiselt oluliselt madalamaks. Foto: Sille Annuk

Haridustöötajate liit saatis täna haridus- ja teadusministeeriumile ettepaneku tõsta järgmisel aastal pedagoogide töötasu alammäära.

Liidu volikogu jõudis oma eilsel istungil järeldusele, et kuigi riigi majanduslikust olukorrast sõltuvalt ei ole võimalik õpetajate töötasu 2011. aastal otsustavalt tõsta, tehakse siiski ettepanek töötasu alammäära muutmiseks.

Haridustöötajate liidu esimehe Sven Rondiku sõnul lähtuti sellest, et pedagoogide töötasu alammäärad jäävad üleriigilise keskmise töötasu näitajatest endiselt oluliselt madalamaks.

«Ootame, et leitakse võimalusi pedagoogide töötasu alammäärade tõstmiseks 2011. aastal, vähendades sellega vahet vabariigi keskmise palgaga,» märkis ta.

Haridustöötajate liidu ettepaneku kohaselt võiks noorempedagoogi töötasu alammäär tõusta 2011. aastal seniselt 9516 kroonilt 10 500 kroonini; pedagoogil 10 077 kroonilt 11 100 kroonini; vanempedagoogil 11 517 kroonilt 12 700 kroonini; ja pedagoog-metoodikul 13 908 kroonilt 15 300 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles