Neli ministrit hakkavad homme eripensionide sasipundart harutama

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD hinnangul tuleks sotsiaalraha suunata enam pensionäridele, mitte elanikkonna rikkamale grupile
OECD hinnangul tuleks sotsiaalraha suunata enam pensionäridele, mitte elanikkonna rikkamale grupile Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sotsiaalminister kuulab homme teiste ministrite ettepanekuid eripensionidesüsteemi kõige valutumaks muutmiseks, kuid kaitseväelaste saatus veel ei selgu, sest Jaak Aaviksoo ei saa kohtumisele tulla.

Nagu sotsiaalminister Hanno Pevkur eelmisel neljapäeval lubas, saavad homme kokku justiits-, sise-, rahandus- ja sotsiaalminister, et lahendada küsitavusi, mis on Sotsiaalministeeriumis valminud eripensione käsitleva eelnõuga seoses esile kerkinud.

«Tegeleme kõikide eripensionidega ja ametnike vahel on töö juba nädal aega käinud,» kinnitas Pevkur.

Kaitseväelaste saatus eripensioni ja pensioniea küsimuses Pevkuri sõnul aga homme veel ei selgine, sest kaitseminister Jaak Aaviksoo ei saa nõupidamisel osaleda. Ta kinnitas aga, et lähtutakse valitsuskabinetis sõlmitud kokkuleppest, et kaitseväeteenistust vaadatakse eriepnsionide eelnõu kontekstis eraldi. Aaviksooga kohtub Pevkur uue nädala teisipäeval.

Kui viis ministrit on omavahel kokkuleppele saanud, jõuab eelnõu uuesti valitsuskabinetti.

Novembris võttis valitsuskabinet vastu põhimõttelise otsuse, et kaotatakse kõik eripensionid ja muud pensionisoodustused. Kõik väljateenitud eripensionid ja varasema pensionilemineku õigused eelnõu järgi säiliksid. Samuti jäetaks inimestele, kes on üle poole eripensioni või varasema pensionilemineku õiguse saamise ajast ära teeninud, soodustingimused alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles