Kaamoses on Eesti moodi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu moedokument: suur Eesti kaasaegse moeloomingu ülevaade, millele suitsuvine ja muusika kõrval lisavad müstilist meeleolu rabakännud laes.
Nagu moedokument: suur Eesti kaasaegse moeloomingu ülevaade, millele suitsuvine ja muusika kõrval lisavad müstilist meeleolu rabakännud laes. Foto: Peeter Langovits

Ükshaaval õhtukleidile tikitud helmed ja siidiribad, kleidiks õmmeldud langevarjud ja nõukaaegsed villatekid, rohke dekoor ja range minimalism, maalähedane lambavill ja tööstuslik polüester – kõik see on osake Eesti moest, mis moenäitusel «Kaamos» vaadata.

Kel vähegi moehuvi, lihtsalt peab tarbekunsti- ja disainimuuseumis «Kaamost» nägema.
Sest see on viimaste aastate üks mahukamaid ja suurejoonelisemaid kaasaegse Eesti moe ülevaatenäitusi, kus astub üles ligi 40 eri põlvkonna moekunstnikku – märkimisväärne osa neist, kes praegu siinse moe nägu kujundavad.

Sest seal saate lähedalt piielda uhkete tualettide disainiimet, pisimatki nõelapistet ja lõikepiruetti, mida moelavale uurima ei ulatu.
Sest Hannes Praksi kujundatud hämarasse näitusesaali astudes satute justkui lummavasse ja salapärasesse muinasjutumetsa, kus lae all ripuvad rabakännud ja liuglevad üles-alla kleidid-mantlid, õhus on kerge suitsuvine ning kõrvu kostavad Taavi Tulevi sumedad kaamose-helid.
Sest kõige erinevama käekirjaga disainerite tööd sulanduvad seal üheks mõjusaks, ilusaks ja kaamoslikult mõtlikuks tervikuks.

Näitus jääb avatuks 24. novembrini. NB! Tarbekunsti- ja disainimuuseum on esmaspäeviti ja teisipäeviti suletud.

Miks «Kaamosele» minna?

Toomas Volkmann

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles