Tartu linnamaratoni lastejooksudel osales üle 2000 väikese spordisõbra

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. Tartu linnamaraton.
2. Tartu linnamaraton. Foto: Margus Ansu

Täna toimusid Tartu kesklinnas 2. Tartu linnamaratoni ja Tartu sügisjooksu lastejooksud. Esialgsetel andmetel osales kokku 2144 last, kellest 1553 jooksid kõige pisematele mõeldud tillujooksul ja 591 kooliealiste minimaratonil.

Lapsed alustasid oma jooksudistantse Tartu raekoja tagant ning suundusid Ülikooli tänavat pidi Tartu Kaubamaja poole.

Valida oli kolme distantsi vahel: 350, 500 ja 850 meetrit. Pisikesed jooksjad finišeerisid Tartu raekoja platsil ja distantsid pikenesid vastavalt, kas rada tegi ringi Poe, Vallikraavi või Vanemuise tänava kaudu.

Möödunud aasta Tartu Sügisjooksu traditsiooni taastamisega toimusid ka tänavu 2. Tartu Linnamaratoni ja Tartu Sügisjooksu lasteüritused teist korda. Tegemist on ainulaadse lasteüritusega Tartu kesklinnas, sest teist sarnast nii suure osalejate arvuga laste spordiüritust ei ole korraldatud.

Täna oli lasteürituste stardis mitmeid, kes osalesid ka möödunud aastal. Näiteks oli teist korda Tartu Sügisjooksu TILLUjooksu stardis kuueaastane Marvin, kes tundis end pärast tänast jooksu hästi ja sõnas, et sportimine on hea, kuna siis ei jää haigeks.

Sõbrannadele Liisile ja Hannale (11-aastased) meeldib käia sarnastel spordiüritustel, sest siis näeb sõpru ja tuttavaid. «Kui kodus istud, siis ei saa koos sõpradega õues sportida, aga see on nii hea!» ütles Liis.

Homme, 6. oktoobril tähistatakse Tartu Lõunakeskuses ka Tartu Mini Neliküritus 2013 hooaja lõppu. Sarja kuuluvad talvine Tartu Maraton,SEB Tartu Jooksumaraton, SEB Tartu Rattaralli ja SEB Tartu Rattamaraton. Lõpetamisele oodatakse neid lapsi, kes tänavu kõik neli üritust läbi on teinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles