Seitse vaprat testisid kätt, silma ja pead

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikoolis illustraatoriks õppiv Anni Abel viimistles reede keskpäeval joonistamise meistrivõistlustel väga keskendunult popmuusik Luhani porteed, mille žürii tunnistas koos teise võistleja, Tartu kunstikooli õppuri Eero Tamme (tagaplaanil) tööga parimaks portreeks.
Tartu kunstikoolis illustraatoriks õppiv Anni Abel viimistles reede keskpäeval joonistamise meistrivõistlustel väga keskendunult popmuusik Luhani porteed, mille žürii tunnistas koos teise võistleja, Tartu kunstikooli õppuri Eero Tamme (tagaplaanil) tööga parimaks portreeks. Foto: Kristjan Teedema

Kas olete valmis mälu järgi uuesti joonistama juba joonistatud pildi? Just sellise ülesandega tuli rinda pista Tartu kunstikoolis korraldatud joonistamise meistrivõistlustel osalenud kunstiõppuritel ja hobijoonistajatel.

Tartu kunstikooli suures ateljees viimistlesid reede keskpäeval molbertite taga oma töid joonistamise meistrivõitluste võistlejad. «See on Luhan,» tutvustas Tartu kunstikoolis illustraatoriks õppiv Anni Abel oma portreteeritavat, kelle kohta noorem rahvas teab, et tegu on Hiina päritolu Lõuna-Korea popmuusikuga.

Kell tiksus kahepäevase võistluse lõpu poole ja nii polnud paslik võistlejate mõtteid eksitada. Seda enam, et Tartu kunstikoolis teist korda korraldatud võistlustel tuli osalejatel, võttes mõõtu realistliku joonistamise oskuses, natüürmordi, portree või riietatud täisfiguuri tegemisel peale käe ja silma kasutada ka pead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles