Soov karistada tuttavat hooletuse eest tõi kaasa kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduloomad.
Koduloomad. Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis lähipäevil jõustuva otsusega kriminaakorras süüdi mehe, kes süüdistuse järgi soovis omakohtu korras karistada naist selle eest, et viimane oli väidetavalt hooletusse jätnud mehe koduloomad.

Kuritegelikud sündmused toimusid mullu 17. detsembril Harjumaal Jõelähtme vallas, kus välismaalt töölt koju naasnud 49-aastane Aleksandr avastas, et tema loomad olid hooletusse jäetud. Aleksandri väitel oli loomade eest hoolitsemise kohustuse võtnud endale tema tuttav Julia, kes aga Aleksandri hinnangul oli oma ülesannetesse suhtunud hoolimatult.

Aleksandr otsustas Juliat karistada, viies ta saunaruumi ja lukustades ta sinna vähemalt üheks tunniks. Mehe hilisemate väidete järgi soovis ta anda naisele õpetust ning panna teda tundma sama halvasti, kui olid end Julia kehva hoolitsemise ajal tundnud tema koduloomad.

Naine pöördus saunast vabanedes politseisse ning Aleksandri suhtes käivitati kriminaaluurimine. Selle kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse seadusliku aluseta vabaduse võtmises, milles kohus Aleksandri ka süüdi mõistis. Kohus määras Aleksandrile lühimenetluse korras rahalise karistuse 576 euro ulatuses, kuid seda tingimisi kolmeaastase katseajaga. Küll aga tuleb tal kannatanule maksta mittevaralise kahju hüvitamiseks 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles