Kallo erakonna vastu kandideerijatest: ma ei tea, millega nad mõtlevad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo
Kalev Kallo Foto: Postimees.ee

Eilsel Keskerakonna juhatuse kogunemisel arvati parteist välja 70 inimest. Erakonna juhatuse liikme Kalev Kallo sõnul oli tegemist lihtsalt ametliku fikseerimisega, kuna konkureerivas nimekirjas kandideerides on need liikmed juba end väljaspool erakonda asetanud.

Kallo ütles Postimehele, et neid keskerakondlasi, kes mõnes teises nimekirjas kohalikel valimistel kandideerivad on üle 80. «Peaaegu igas maakonnas on neid. Ei saa tuua esile piirkonda, kus neid oleks olnud väga palju või väga vähe,» selgitas Kallo.

Kallo sõnul on selge, et kui nad on liitunud mõne teise nimekirjaga, on nad end juba ise väljaspool erakonda asetanud.

«Need inimesed ei ole enam erakonna liikmed, kui kandideerivad Keskerakonna nimekirja asemel mujal, näiteks IRLis,» ütles Kallo. «See on absurdolukord ja need inimesed, ma ei tea, millega nad mõtlevad, on selle otsusega välja arvatud erakonnast.»

Kallo märkis, et konkureerivates nimekirjades kandideerivad poliitikud arvati välja tulenevalt põhikirja punktidest. Sama kinnitas Postimehele varem ka erakonna peasekretär Priit Toobal, viidates erakonna põhikirjale, mille kohaselt peab iga liige toetama partei valimiskampaaniat, ning lisades, et vastasnimekirjas kandideerimisega seda küll kuidagi ei tehta.

Eilsel juhatuse koosolekul tutvustati analüüsi, kus on välja selgitatud kõik liikmed, kes erakonna nimekirjaga linnades ja valdades konkureerivad. Analüüsi alustas partei paari nädala eest, kui valimisnimekirjad olid saanud avalikuks ning kandideerimisest loobumise tähtaeg oli möödas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles