Galerii: minema visatud teadusaparatuurist said valgustid

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inseneri ametit pidav Ain Toim tegi juba teist korda näituse valgustitest ja valgusskulptuuridest, mis sündinud minema visatud teadusaparatuurist. Näitust saab vaadata Pelgulinna galeriis PINK.

Näitusel «Reaalsuse jäätmed vol 2 » saavad uue elu mitte just kõige tavapärasemad esemed: klaasist bidestillaatori keedunõu jahuti, aatom absorptsioon spektromeetri põleti, autoklaavi isekirjutaja, kinoprojektori peegel ja palju muud taolist, mida ühes energeetikaga tegelevas asutuses leida võib.

Toimi hobiks on käia oma terava silmaga üle kõigest, mis paljude jaoks prügikasti kuuluma peaks. Sageli just mõni leidobjekt on esimeseks tõukeks uue eseme valmistamisel, mille täiustamiseks ta juba teadlikult hakkab otsima ja ehitama vajalikke osi. Valgustite ja valgusskulptuuride ülesehitus ja mängulisus annavad aimu autori tõelisest huvist tehnoloogia vastu, kus iga pisimgi detail on läbi mõeldud ja kus eesmärgiks ei ole teha asju kiirelt ja mugavalt, vaid kirglikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles