Arvutimüük langes maailmas kuuendat kvartalit järjest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo
Lenovo logo Foto: SCANPIX

Uuringufirma Gartner hinnangul tarniti maailmas selle aasta kolmandas kvartalis 80,3 miljonit personaalarvutit ehk 8,3 protsenti vähem kui mullu samal ajal, tegu oli ühtlasi kuuenda järjestikuse languskvartaliga.

«Kolmandat kvartalit nimetatakse PC-müügis tihti «tagasi-kooli-kvartaliks», sel aastal langes müük aga viimase viie aasta madalaimale tasemele,» kommenteeris Gartneri analüütik Mikako Kitagawa.

«Inimesed eelistavad igapäevases sisutarbimises üha rohkem tahvelarvuteid sülearvutitele, seda nii arenevatel, kui ka küpsetel turgudel.»

Suurimate PC-tootjate vahel jätkub vihane võitlus HP ja Lenovo vahel. Hiina ettevõte suutis oma teises kvartalis võidetud juhtpositsiooni ka kolmandas kvartalis hoida, omades 14,2 miljoni tarnitud seadmega 17,6 protsenti turust, HP jäi alla vaid 0,5 protsendipunktiga, tarnides 13,7 miljonit personaalarvutit.

Kolmandal kohal oli Dell 9,3 miljoni PCga, järgnesid Acer ja Asus vastavalt 6,7 miljoni ja 5 miljoni seadmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles