Valitsus ei toetanud õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Scanpix

Valitsus arutas tänasel istungil riigikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni algatatud õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu, toetades küll üldjoontes eelnõu põhimõtteid, kuid otsustades seda esitatud kujul mitte toetada.

Õppetoetuste ja õppelaenu seaduse kohaselt arvestatakse vajaduspõhise õppetoetuse määramisel kuni 24-aastase üliõpilase leibkonda lisaks vanematele ja alaealistele õdedele-vendadele üliõpilase kuni 24-aastased õed-vennad, kes saavad kas kutseõppes või kõrgharidustaseme õppes õppides õppetoetust.

Eelnõuga lisatakse kuni 24-aastase üliõpilase leibkonda tema õed-vennad, kes on kuni 24-aastased ja õpivad gümnaasiumis. Eelnõu kohaselt võetakse ka nende isikute sissetulek arvesse üliõpilase keskmise sissetuleku arvestamisel.

Valitsus jõudis seisukohale, et põhimõtteliselt vajab eelnõuga tõstatatud probleem lahendamist. Samas leiti, et vajaduspõhise õppetoetuse esimese taotlusvooru tulemusi tuleb esmalt analüüsida ja muudatused teha analüüsist tulenevalt. Seega eelnõu esitatud kujul ei toetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles