Harjumaal tabati eile reidi käigus 39 roolijoodikut

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollib reidi «Kõik puhuvad» käigus sõidukijuhtide kainust.
Politsei kontrollib reidi «Kõik puhuvad» käigus sõidukijuhtide kainust. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja prefektuur viis eile hommikul Tallinnas ja Harjumaal läbi kolm politseioperatsiooni «Kõik puhuvad», mille käigus tabati kokku 39 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Elari Kasemetsa sõnul on tabatud roolijoodikute hulk kahetsusväärselt suur.

«Ulatuslikud politseioperatsioonid on vaid üks võimalus joobes juhtide poolt tekitatud ohu vähendamiseks. Kõige olulisem on, et juhid ise saaksid aru, et alkoholijoobes autorooli istudes ei riski nad ainult karistusega vaid enda ja teiste eludega. Selle teadmise süvenedes on lootust olukorra paranemisele, senikaua korraldame sarnaseid politseioperatsioone ka edaspidi,» ütles Kasemets.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse ning Ida-Harju ja Lääne-Harju politseiosakondade politseiametnikud tabasid esmaspäeva hommikul ajavahemikul kella 7st kella 12ni kokku 17 joobes ning 22 alkoholi tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

Nädalavahetusel tabati Tallinnas ja Harjumaal kokku 39 joobes sõidukijuhti, kellest 11 oli see korduv rikkumine ja nende suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Kuue roolijoodiku tabamisel olid politseile suureks abiks tähelepanelikud liiklejad, kes teisi ohustanud juhtidest teada andsid.

Eelmisel nädalal tabasid Põhja prefektuuri politseinikud Tallinnas ja Harjumaal kokku 655 kiiruseületajat ja 82 joobes sõidukijuhti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles