Tšiili tsunamiteenistuse ülem vallandati

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili keskosas asuva Dichato rannale maavärinast tekkinud hiidlaine järel jäänud rusud.
Tšiili keskosas asuva Dichato rannale maavärinast tekkinud hiidlaine järel jäänud rusud. Foto: Reuters / Scanpix

Tšiili valitsus vabastas ametist riigi hüdrograafia- ja okeanograafiateenistuse juhi, sest nädala eest toimunud maavärina järel ei suudetud inimesi kardetud tsunami eest hoiatada.



Mereväe alla kuuluva teenistuse tegutsemist kriisi ajal on laialdaselt kritiseeritud ning merevägi alustas selle suhtes ka ametlikku juurdlust, vahendas BBC News.

Ehkki mitu sadamat andsid inimestele tsunamihoiatuse, jäi riiklik häire üldse tulemata, mis ekspertide hinnangul võis maksta elusid. Sõjaväeametnikud on eksimust ja segaduse tekitamist tunnistanud.

Tšiili võimude ametlik ohvrite arv on samas kahanenud varasemalt rohkem kui 800 inimeselt märgatavalt.

Praeguseks on tuvastatud sugulaste abil 452 inimest, kes eelmise nädala maavärina ja hiidlainete tagajärjel elu kaotas, samas on sajad inimesed endiselt teadmata kadunud.

Eelmistes teadetes arvati hukkunuks ka üle paarisaja teadmata kadunu.

Tšiili keskosas on nädala jooksul toimunud ka arvukalt uusi järeltõukeid, neist kolm rohkem kui 6-magnituudist raputasid riiki reedel.

Nädala eest laupäeval toimunud katastroofilise maavärina tugevuseks registreeriti 8,8 magnituudi avatud. Selle epitsenter asus Vaikses ookeanis rohkem kui saja kilomeetri kaugusel Concepcioni linnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles