Suurte perede suvelaagrit häiris kõrge osalustasu

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurperede osavõtt jäi kõrge tasu tõttu oodatust väiksemaks.
Suurperede osavõtt jäi kõrge tasu tõttu oodatust väiksemaks. Foto: AGE/Scanpix

Osavõtt Eesti lasterikaste perede liidu suvelaagrist Läänemaal Tuksis jäi loodetust väiksemaks, sest peredel oli raskusi osavõtumaksu tasumisega, riigilt saadi üritusele osa toetusrahast alles tagantjärele.


Nädalavahetusel Tuksi spordibaasis peetud 15. suvepeol osales 106 suurt peret, Läänemaa 44st liitu kuuluvast perest oli kohal 19, kirjutab Lääne Elu.

Kuni 7-aastased osalejad ei pidanud midagi maksma, 7-16-aastaste laste osavõtt maksis 60 krooni ning 17-aastastel ja vanematel inimestel tuli osalustasu maksta 100 krooni, tutvustas Läänemaa lasterikaste perede liidu esinaine Maie Kliss Postimees.ee'le osavõtutasude suurust.

Viie lapse ema Mirje Simsi sõnul ootasid korraldajad Tuksi palju rohkem peresid, kuid kõrge hind vähendas osavõttu. «Osalustasu oli üsna kallis, sest projekt, mis ürituse jaoks kirjutatud sai, ei leidnud toetust,» nentis Sims.

Klissi sõnul on kurb, et toetust ei saanud. «Läänemaa pidi ise rohkem oma jõududega toetama,» kommenteeris ta.

Täna saabus aga Klissile rõõmustav teade, et kultuuriministeerium otsustas siiski projekti taotlust 50 protsendi ulatuses toetada ning korraldaja maksab osalejatele rohkem makstud raha tagasi.

Pärast toetusraha kättesaamist maksab Läänemaa lasterikaste perede liit 7-16-aastastele osalenutele tagasi 30 ning vanematele 40 krooni.

Lasterikaste perede suvepäevad on igal aastal eri kohas. Läänemaa korraldas ürituse seepärast, et mullu oldi suvepäevadel aktiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles