Interpol andis löögi ohustatud liikidega kaubitsejaile

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilises hiina meditsiinis kasutatakse palju ürte.
Traditsioonilises hiina meditsiinis kasutatakse palju ürte. Foto: Reuters / Scanpix

18 maa politsei- ja tolliteenistused võtsid veebruaris ette suure operatsiooni väljasuremisohus loomade ja taimedega kaubitsemise vastu ning konfiskeerisid kokku kümne miljoni euro väärtuses ebaseaduslikku kaupa.


Interpoli operatsiooni Tramm peamiseks sihtmärgiks olid mitmes riigis eeskätt hiina loodusravimeid müüvad ärid. Ehkki enamik sellistest ravimitest on täiesti seaduslikud, kasutatakse osas neist ka ohustatud loomade kehaosi, edastas AFP.

Tiigri luid näiteks kasutatakse traditsioonilises hiina meditsiinis liigesepõletiku, ninasarviku sarve palaviku ja krampide ning karu sapivedelikku erinevate nakkuste vastu, mis annab salaküttidele põhjust jahtida haruldasi loomi.

Interpoli teatel paljastati suur hulk ravimeid, mis kas sisaldasid või reklaamisid end sisaldavat selliseid ebaseaduslikke komponente. Samuti ei piirdutud vaid hiina traditsiooniliste toodetega.

Kõige suurema noosi said ilmselt Itaalia korravalvurid, kes konfiskeerisid kokku 30 000 toodet koguväärtuses umbes üks miljon eurot. Kontrolliti mitte ainult kohalikke ärisid, vaid ka eraisikuid, lennukeid, pagasit ja konteinerlaevu.

Kohtult saadi vahistamisorder 40 indiviidi või ettevõtte kohta. Keelatud tooteid imporditi riiki otse Indiast, Hiinast, Taiwanist, Hongkongist ja Vietnamist läbi Mestre, Trieste ja Napoli sadamate ning Milano lennujaama.

Interpoli operatsioonis osalesid Austraalia, Ecuador, Gruusia, India, Itaalia, Kanada, Lõuna-Aafrika Vabariik, Nigeeria, Norra, Portugal, Prantsusmaa, Serbia, Slovakkia, Suurbritannia, Zimbabwe, Tšehhi, Türgi ja Uus-Meremaa.

Maailma Loodusfond tervitas terve veebruarikuu väldanud aktsiooni väljasuremisohus liikide kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles