Meelis Kanep tuli Eesti meistriks

, Viljandi maleseltsi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister Fischeri males on Meelis Kanep (istub). Teise koha pälvis Gert Elmaste.
Eesti meister Fischeri males on Meelis Kanep (istub). Teise koha pälvis Gert Elmaste. Foto: Rein Ruus

Laupäeval leidsid Paistu vallas Holstre-Polli tervisekeskuses aset esimesed Eesti Fischeri male meistrivõistlused ning tiitli pälvis Viljandi maleseltsi esindaja Meelis Kanep.


Turniir peeti üheksa vooruga Šveitsi süsteemis ning osales 21 maletajat. Mõõduvõtule lisasid vürtsi kaks Venemaa esindajat Alexander Sotsky ja naiste suurmeister Irina Sudakova. Et aga tegemist oli Eesti meistrivõistlustega, tegid nemad kaasa väljaspool arvestust.



Turniiri võitis Irina Sudakova. Teise ja kolmanda koha said viljandlased Meelis Kanep ja Gert Elmaste. Nende omavahelise partii võitis Meelis Kanep, ehkki tulemus võinuks olla ka vastupidine: valgetega mänginud Elmastel oli suurmeistri vastu võiduvõimalus, paraku jäi see kasutamata.



Seega pälvis esimese Eesti Fischeri male meistri tiitli rahvusvaheline suurmeister Meelis Kanep.



Nii Irina Sudakova kui Meelis Kanep said üheksast võimalikust 7,5 punkti. Neile järgnes Gert Elmaste 6 punktiga. Ants Vihmand, Siim Kanep ja Eino Vaher kogusid 5,5 punkti.



Võistluste juhendi järgi olid turniiri korraldajad Eesti maleliit ja mänguportaali Vint.ee meeskond. Tegelikud korraldajad olid aga mänguportaali loojad Marten Meikop, Jaanus Jaakma ja Tiit Vunk. Eesti maleliit oli välja pannud medalid Eesti parematele.



Kuigi tegemist oli esimeste tiitlivõistlustega, ei delegeerinud maleliit neile ühtki oma esindajat ega litsentseeritud kohtunikku. Selgusetuks jäi, miks ei autasustatud parimat noort, seeniori ja naismängijat, kuigi juhendis olid autasud ette nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles