Pangatöötajast kasiinoröövel tunnistas röövid üles

Risto Berendson
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grand Prix kasiino.
Grand Prix kasiino. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Peagi astub kohtu ette kaks aastat Tallinna kasiinosid hirmu all hoidnud endine pangatöötaja, keda Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 16 relvastatud röövis.


Kaitseliitu kuuluv, varem kriminaalkorras karistamata 41-aastane Priit on pealtnäha tavaline mees, kuid viimased pool aastat istub ta vahi all seoses Tallinna kasiinokette hirmu all hoidnud sariröövidega. Pärast mõningat puiklemist tunnistas mees röövid lõpuks üles.



Mehe puistatud kasiinod kuuluvad tuntud kasiinokettidesse – Olympic, Cleopatra, Sfinks ja Grand Prix. Maskis ja püstoliga röövel astus kasiinosse enamasti hommikusel ajal, sest võis loota, et öö jooksul oli kassasse kogunenud võimalikult palju raha.



Summad, mida mees relvaga ähvardades kasiinodest ära viis, olid erinevad. Väikseim saak oli süüdistuse põhjal 6000 ja suurim 150 000 krooni. Kuigi 2007. aasta novembris alanud sariröövides ei saanud füüsiliselt kannatada ükski inimene, oli Priidu tabamisest saanud politseile üks tähtsamaid eesmärke.



Ring mehe ümber hakkas koomale tõmbuma mullu suvel, kui ta valis oma järjekordse rünnaku ohvriks endise tööandja Sampo panga kontori Tallinnas Kari tänaval. Sealt lahkus ta 17. juunil 80 000 krooniga.



Kuigi selles kontoris Priit töötanud ei olnud, tundis ta hästi Sampo panga sisemist töökorraldust. Röövli teadmised Kari tänava pangakontori tühjendamisel andsid uurijatele jälje kätte. Vähem kui kaks kuud hiljem – 1. augustil – oli maski ja püstoliga röövel Kari tänava harukontoris uuesti kohal. Tookord sai ta saagiks 35 000 krooni.



Järgnes kuu aega pingsat jälitustööd ja 7. septembril pidas politsei tollal ametliku töökohata Priidu röövis kahtlustatavana kinni. Kohe alguses viitasid tõendid – sealhulgas DNA analüüs –, et mees võib olla seotud ka varasemate kasiinoröövidega.



Ringkonnaprokurör Toomas Tombergi sõnul tunnistab endiselt vahi all viibiv Priit nüüd oma süüd täielikult. Seetõttu anti mees kohtu alla lühimenetluse korras, mis näeb süüdimõistmisel ette karistusaja vähendamist kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles