Näitleja süüdistab turvamehi vägivallatsemises

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Amigo.
Ööklubi Amigo. Foto: Liis Treimann.

Vabakutseline näitleja Jaanus Pärnpuu süüdistab Tallinna ööklubi Amigo turvamehi temaga põhjendamatus vägivallatsemises.

Jaanus Pärnpuu (35) rääkis ETV saatele «Pealtnägija», kuidas ta sattus mullu 4. aprilli öösel klubis Amigo kähmlusesse turvameestega ning tema õhtu päädis politsei arestikambris, vahendas ERR Uudised.

Turvajad omakorda kinnitavad, et klient ei allunud nende käsklustele ning osutas metsikut vastupanu, sealhulgas hammustas ühte neist kätte ning sülitas teisele näkku.

«Mulle ei meeldi kiita saada asjade eest, mida ma ei ole teinud ja mulle ei meeldi ka karistada saada asjade eest, mida ma ei ole teinud,» ütles Pärnpuu ning lisas, et avalikustas juhtumi, et selliseid asju rohkem ei juhtuks.

Mullu 4. aprillil kella 23 paiku saabus Pärnpuu koos ühe sünnipäevaseltskonnaga Viru hotellis asuvasse klubisse Amigo. Mees möönis, et juba lokaali jõudes oli ta üksjagu napsine, kuid eitab, et ta oleks olnud purupurjus.

Pärnpuu oli enda kinnitusel täiesti rahumeelselt rääkinud lava ääres esinejatega, kui turvamehed tast kinni haarasid ning põrandale paiskasid. «Kindlasti ei rünnanud ma kedagi ega teinud kellegi suunas ründavat liigutust nagu väideti,» kinnitas Pärnpuu.

«Ma ei saanud aru, mis toimub. Sain aru, et mind võetakse nüüd üheskoos kinni ja viiakse kuhugi teiste silmade alt ära ja seal ma saan kõvasti kolakat. Ma ei tahtnud nendega kaasa minna. No alateadlikult oli selline ellujäämissoov,» ütles Pärnpuu.

Pooleliolevale politseijuurdlusele viidates ei soovi Amigo turvatöötajad ega nende tollane tööandja K-Grupp lugu ise kommenteerida ning nende asemel esinevad kõneisikud, kes enda sõnul on samuti sunnitud jääma üldsõnaliseks.

«Üldjoontes ma ütlen seda, et igal medalil on kaks poolt. Ja tõde kahjuks selle juhtumi korral peab selgitama välja kohus,» ütles AS Pristis juhatuse liige Arvi Perv.

Perv lisas, et väga paljud inimesed ei tea oma piire ja ei tunneta ka seda, kui palju nad üldse tohivad erinevaid mõnuaineid või alkoholi tarbida. «Selles osas on kahjuks jõuetu ükskõik, milline teenindusasutus ja turvaettevõte, et kõiki olukordi ette näha 100-protsendiliselt,» tõdes Perv.

Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuhi Peep Ehasalu sõnul on purjus inimese käitumine tihtipeale ettearvamatu. «Parimal juhul ta jääb magama. Tast ei ole suurt ohtu kellelegi, aga hetkel kui inimene tõstab käe teiste külastajate, esinejate või ka turvatöötajate vastu, siis on vältimatu jõu kasutamine,» ütles Ehasalu.

Pärast intsidenti hommikul arestikambrist vabanenud Pärnpuu läks arsti juurde, kus tal fikseeriti parema silmakoopa põhja luumurd, lõhkine kulm, sinikad näos ja muljumisjäljed kätel, samuti purunenud hammas ja põrutada saanud lõug.

Pärnpuu avalduse alusel algatatud kriminaalmenetluses on praeguseks saanud kahtlustuse põhjendamatus vägivallatsemises turvamees Grigori (24).

Kahtlustuse kohaselt kasutas Grigori Pärnpuu kinnipidamisel tema suhtes liigset jõudu ja tekitas talle kehavigastusi ning füüsilist valu.

Pärnpuu juhtumi uurimist juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee vabastas mullu sügisel ülejäänud kolm turvatöötajat kahtluse alt. Prokuröri hinnangul oli turvajate sekkumine õige, kuid nad läksid jõu kasutamises üle piiri, nentis «Pealtnägija».

2007. aasta septembri keskel raputas üldsust skandaal, mille peategelasteks olid Amigo turvamehed, kes peksid turvaruumis jõhkralt kliente. Kohus mõistis vägivallatsenud turvamehed kriminaalkorras süüdi.

Turvakaamerate salvestatud 26-minutilise peksuvideo hävitamine viis kohtu alla ka selle kustutamist mahitanud ööklubi vahetuse ülema ning tema palvet täitnud videovalvesüsteemide hooldustehniku. Kohus mõistis mõlemale rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles