Saaremaa süvasadamas surevad luiged

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaa sadamast vaid saja meetri kaugusel on näha, kuidas kühmnokk-luiged on püüdnud veel viimaste jõuvarudega kalda poole liikuda, kuid jaks on lõppenud enne millegi söödava leidmist.

Sadamas ja selle lähedasel rannikul võis eile keskpäeval kokku lugeda kuus surnud lindu, kirjutab Oma Saar.

Olgugi et vaba vesi jääb üle jää minnes vaid pooleteise kilomeetri kaugusele, ei leia linnud sinna teed, nad üritavad vastu pidada sadama akvatooriumis pisikeses jäävabas alas, kus luikede jaoks on söögi leidmiseks vesi liiga sügav.

Kui Oma Saar oli mitme keskkonnaameti töötajaga vestelnud, koorus jutust välja tõsiasi, et ametil pole lihtsalt sellist raha, et sõita Kuressaarest alatasa Saaremaa sadamasse ja sealt linde püüda, et neid vabasse vette viia. Eile öeldi, et otsitakse koostöövõimalust piirivalvega, et linde kuidagi vabasse vette viia ja hukkumisest säästa.

Keskkonnameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni looduskasutuse spetsialisti Veljo Volke sõnul ei tohi luiki toita, sest see meelitaks neid sadamasse veelgi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles