Raul Oreškin: noorsootöö on liialt vanas kinni

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored saavad "Miniteeviidalt" infot, kuhu õppima minna ja tulevikus oma samme seada.
Noored saavad "Miniteeviidalt" infot, kuhu õppima minna ja tulevikus oma samme seada. Foto: AFP / Scanpix

Noorsootöö peaks noori rohkem siduma tegelikkusega, et aidata neil saada ühiskonna täisväärtuslikeks liikmeteks, arvab sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskuse juhataja Raul Oreškin, vahendab

ERR Uudised

.

«Kui me tahame, et noored kasvaksid ühiskonna täisväärtuslikeks liikmeteks, oleksid valmis tulevikus olema rohkem hoolivad, võtma rohkem osa ühiskonna protsessidest, osaleksid kodanikuühiskonna aktsioonides, räägiksid kaasa seadusloomes, siis kõik see jääb olemata, kui noor ei saa seda kasvueas kasutada,» rääkis rääkis Raul Oreškin ETV saates «Terevisioon».

Varem üle kümne aasta noorsootööga tegelnud Oreškini arvates on noorsootöö liialt kapseldunud vanadesse keskkondadesse. Täna peaks noorsootöö noortekeskustest väljuma ja leidma uued paigad, kus noored kogunevad ja teevad koos midagi huvitavat ja põnevat.

Täna Tallinnas toimuval V noorsootöö foorumil «Noorsootöö - edasi, tagasi või hoopis ära?» räägib Raul Oreškin noorsootöö rollist ühiskonnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles