Semenya sootesti tulemused pole ikka veel selgunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: AP / Scanpix

Kõmulise jooksja Caster Semenya tulevik tippsportlasena sattus taas küsimärgi alla, kui täna selgus, et tema sooküsimuses pole siiani mingit edasiminekut olnud.

Mäletatavasti sattus mullu augustis Berliinis MMil naiste 800 m jooksus kuldmedali võitnud Semenya kogu maailma meedia tähelepanu keskmesse, kuna tema välimus ja hääletämber on üsna mehelikud. Seetõttu käskis IAAF Semenyal läbida sootesti, ent selle lõplikke tulemusi pole siiani selgunud ning sellepärast ei tohi Semenya ka praegu võistelda.

Mõningatel andmetel näitas sootest aga, et 19-aastane Semenya on hermafrodiit, kellel on sisemised munandid ning kolm korda kõrgem testosteroonitase kui naistel.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas esialgu, et avaldab testitulemused novembris Monacos peetava nõukogu istungi ajal, öeldi siis vaid, et tulemused pole selgunud ja juhtumit ei arutata, vahendab Sporting Life.

Homme Dohas algava kergejõustiku sise-MMi eel antud pressikonverentsil kinnitas IAAFi esindaja, et ootavad siiani tulemusi ning seetõttu ei saa nad endiselt Semenya juhtumit arutada. «IAAF ja Caster Semenya esindajad peavad jätkuvalt läbirääkimisi tema võistlema lubamises,» selgitas IAAFi kommunikatsioonijuht Nick Davies. «Seetõttu ei saa IAAF seda teemat hetkel rohkem kommenteerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles