Märulifilmi kohta bluffinud kulturist Marek Kalmus pääseb ekraanile

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus paneb talle võistlustel kuulsust toonud musklid nüüd ka märulifilmis mängu.
Marek Kalmus paneb talle võistlustel kuulsust toonud musklid nüüd ka märulifilmis mängu. Foto: Raigo Pajula

Jutud selle kohta, et schwarzeneggerliku välimusega Eesti parimaid kulturiste Marek Kalmus teeb peagi debüüdi schwarzeneggerlikus märulifilmis, ei olegi üdini bluff, nagu poolteist kuud tagasi Postimehes paljastus.

Vahe on ainult selles, et kui juuni algul luiskas Kalmus, et alustab näitlejakarjääri Hollywoodis Pixari stuudios, siis tegelikult astub ta ekraanile siinsamas Eestis.


Kuid valmiva filmi pealkiri on täpselt sama, nagu suve hakul Kalmus meediale oma tüngaloos välja pakkus: «Halastamatu & kompromissitu». Siiski ühe erandiga: eestimaise ja -keelse filmi pealkirja ees seisab nimi Bonsuna. Selle all esitleb end fitnessi-harrastajate foorumis loodava linateose peaosaline Kalmus.


Saladuslik haihtumine


Tõestuseks, et jutt vändatavast filmist pole järjekordne soolapuhumine, on fitnessi foorumis üles riputatud selle pooleteise minuti pikkune treiler, mis algab sissejuhatusega:


«Aasta 2008. Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit teeb IFBB rahvusvahelisel kongressil ettepaneku tõhustada dopingukontrolli. Selgub, et enamus alaliitudest pole huvitatud. Vene koondise peatreener ütleb avalikult ja otse välja: «Eestlased on urodid!» Võõras pole korruptsioon! Sõda on ületamas kõiki piire…»


Edasi näeb treileris peategelast kehastavat Kalmust, kes on päriselus dopinguga vahele jäänud, jalutamas naise ja lapsega lennujaamas. Järgneb stseen tema röövimisest ja läbipeksmisest. See meenutab täpselt olematuks osutunud Hollywoodi-filmi süžeed, mida Kalmus oli tutvustanud suve algul nii: «Suur, rahulik ja heasüdamlik mees muutub pööraseks, kui tema perekond saladuslikult lennujaamast haihtub.»


Kalmus kinnitas Postimehele, et film kannab tõsist ja aktuaalset sõnumit. «Oleme üritanud seda aga edasi anda läbi huumori,» lisas ta.
Näiteks parodeerib ekraaniteos maailmas tuntud action­filme. Vaataja tunneb kindlasti ära Sylvester Stallone’i ehk Rocky kuulsa trepijooksutrenni matkimise.


Rüütel ütles «ei»


Sedapuhku pole filmi eestvedajaks ja stsenaariumi autoriks Ameerikas elav väliseestlane Tõnis Carbek, keda tegelikult olemas ei ole, vaid Marko Tooming, kes mõtles välja enamiku käsikirjast ja hoiab enda käes ka kaamerat. Tõsi, see on esimene kord, mil ta amatöörfilmi üles võtab.
Kalmuse sõnul sai filmitegemise mõte alguse just pärast tema Hollywoodi luiskeloo paljastamist meedias. Filmis löövad kaasa peamiselt eesti kulturistid ja naisfitnessistid, lisaks külalisesineja Poolast, Euroopa meister kulturismis Lukas Osladil.


Samuti astuvad üles kulturismi ja fitnessi liidu president Arnold Tokko, koondise peatreener Indrek Otsus ning laulja Erich Krieger.
«Pikalt sai läbirääkimisi peetud ka Eesti ekspresidendi Arnold Rüütliga,» väitis Kalmus. «Esmalt oli ta juba nõuski, kuid võttis pisut mõtlemisaega. Mõtles siiski ümber, põhjenduseks, et ta on juba küllaltki vana mees ega soovi enam suurt avalikku tähelepanu.»


Tooming väitis, et tunnipikkuse linateose eelarve on null krooni või pigem miinustes. «Halastamatu & kompromissitu» linastub fitnessi portaalis, kuid filmitegijad loodavad, et tehnilistes asjades neid nõustanud «Terevisiooni» saatejuht Toomas Luhats aitab sel pääseda ka ETV ekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles