Eesti-Vene piiril tegutsenud narkokullerit ootab karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus langetab järgmisel nädalal karistusotsuse mehe suhtes, kes süüdistuse järgi vedas uimasteid Eestist Venemaale ning smugeldas suures koguses narkootikume ka vastupidisel suunal.


Süüdistuse järgi sai 26-aastane Sergei mullu 14. mail Narvas ühelt isikult kümme ecstasy-tabletti, mille pidi viima üle piiri Venemaale. Mees sai uimastiveoga edukalt hakkama, andis uimastipaki kokkulepitud kohas talle vastu tulnud mehele üle ning sai vastu pool kilogrammi amfetamiini, mille pidi Eestisse viima. Veel samal õhtul õnnestuski Sergeil narkopakk edukalt üle piiri tuua ning kokkulepitud kohta vastu tulnud isikule üle anda.

Järgmisel päeval läks Sergei taas Venemaale, kus sai jälle pool kilo amfetamiini, mille ta Eestisse tõi. 19. mail viis aga Venemaale ligi 100 grammi hašišit ja kaks päeva hiljem viis Eestist Venemaale pool kilogrammi amfetamiini. Sergei viimane narkovedu toimus 22. mail, kui ta üritas taas ligi poolt kilogrammi amfetamiini Venemaale viia, kuid jäi piiriametnikele vahele.

Varem korduvalt karistatud Sergei sai süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, samuti uimastite smugeldamises üle Euroopa Ühenduse tollipiiri.

Viru maakohus langetab Sergei suhtes karistusotsuse järgmise nädala alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles