Sotsiaaldemokraadid ootavad rahvaliitlasi avasüli

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna kogunev Sotsiaaldemokraatliku Erakonna korraline juhatus võtab arutluse alla ka rahvaliitlaste teema, kellelt sotsid loodavad peagi oma liikmetele täiendust saada.


SDE juhatuse aseesimehe Indrek Saare sõnul tõstatub koosolekul kindlasti Rahvaliidu teema. «Rahvaliidus on palju võimekaid, teotahtelisi ja ausaid liikmed ning kogenud omavalitsustegelasi, kelle liitumisest sotsiaaldemokraatidega võidaks kogu riik,» teatas Saar.

Tema kinnitusel on senine koostöö näidanud, et erakonna seisukohtades on olemas ka selge ühisosa. «Näiteks on meil sarnased vaated maaelule ja demokraatlikule riigikorraldusele. Loodan, et Rahvaliidu inimesed teevad lähiajal selge otsuse, kuidas jätkata ja soovin neile meelekindlust kobamaks juuri ja kompimaks latva,» märkis Saar.

Saar sõnas Postimees.ee'le, et veel ei ole teada, et mõni rahvaliitlane sooviks üle tulla. «Ma ei saa nende nimel paraku midagi öelda, kuigi tahaks. Aga ma ei saa teiste inimeste eest otsustada,» nentis ta.

Kuna keegi ei ole SDE-le teinud mingit konkreetset ettepanekut, siis selle kohta ei saa ka korraline juhatus mingit seisukohta võtta. «Küll aga saame täna mõelda, kuidas saaksime aidata Rahvaliidu inimestel jõuda otsusele,» ütles Saar.

Tema kinnitusel on sotsid teinud Rahvaliiduga viimastel kuudel intensiivselt koostööd. «Ka minu isiklik arvamus on selline, et seal on väga palju inimesi, kellega meil on üsna sarnased vaated.»

Saar lisas, et viimastel päevadel lahvatanud arutelud näitavad selgelt, et väga paljud Rahvaliidu tänased ja eilsed otsustajad tunnetavad, et nende üksipäini jätkamine võib osutuda saatuslikuks.

«Sestap ma väga loodan, et kui need inimesed hakkavad otsustama ja enda seisukohti kujundama, siis nad mõtlevad kõigepealt sotsiaaldemokraatide peale ja ma loodan, et võimalikud paljud on seda meelt. Teisalt ei saa meie jaoks olla eesmärk kindlasti statistilisi numbreid suurendada. Meie jaoks on oluline, et nende otsus oleks ka sisuline. Kui nad tulevad, siis nad peavad ka kohe töösse haakuma ja oma kvaliteedi lisama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles