Autorataste all hukkuvad peamiselt siilid, kährikud ja rebased

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kährik.
Kährik. Foto: Margus Ansu

Kõige sagedamini hukkuvad Eesti teedel autorataste all kährikud, rebased ja siilid, kuid soojade talvedega tõusnud sigivus on suurendanud ka suurte ulukitega seotud kokkupõrgete arvu.


«Autojuhid on nii hoolimatud, väiksest loomakesest annaks ju mööda sõita küll, aga pahatihti seda ei üritatagi,» rääkis OÜ Sakala Teed teedemeister Jaan Hunt Eesti Päevalehele.


Tema piirkonda Viljandimaal jääb kolm linna ning hoolimata madalast piirkiiruses jääb ikkagi loomi hulgaliselt auto alla.


Keskkonnainspektsiooni looduskaitseosakonna juhtivinspektor Mait Tint selgitas, et just praegu on aeg, kui noored loomad hakkavad enam ringi liikuma ning sellest võib tuleneda ka suurem hulk hukkunuid autoteedel.


Kuigi keskkonnainspektsioonil veel esimese poolaasta täpseid arve välja käia ei ole, siis väidetavalt on varasemast rohkem auto alla jäänud ka kitsi ning põtru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles