Tuhala nõiakaevule on kogunenud kümneid tuhandeid toetajaid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud kardavad, et lubjakivimaardla tõmbab inimeste kaevud veest tühjaks. Fotol kuulus Tuhala nõiakaev.
Kohalikud kardavad, et lubjakivimaardla tõmbab inimeste kaevud veest tühjaks. Fotol kuulus Tuhala nõiakaev. Foto: Raigo Pajula

Internetis Tuhala nõiakaevu toetuseks kogutavate allkirjade hulk on Tuhala Looduskeskuse juhataja Ants Talioja sõnul kasvanud kümnetesse tuhandetesse.


Talioja sõnul on hääle andnud inimeste ja riikide arv aukartustäratav. Allkirju hakati koguma 7. märtsi õhtul ja praeguseks on neid üle 44 000 kokku 87 riigist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Karstialale kaevanduse loomise vastased viitavad Soome firmalt tellitud georadari mõõtmistele, mis tõestavad maa-aluste jõgede olemasolu ja kaevude kuivamise ohtu, kui kaevandamise käigus hakatakse maapõuest vett välja pumpama.

Talioja kirjeldas, et Nabala karstialal on kaheksa maa-alust jõge ja kaevanduse rajamisel tekiks Ülemiste järve vesikonda 5x10 kilomeetri suurune ja kuni 30x30 meetri sügavune auk. Tema sõnul alandataks ka põhjavett vähemalt 200 meetrit ning lisaks Tuhala nõiakaevule satuksid löögi alla ümber maardla asuva 16 küla kaevud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles