Pulli küla asukad asusid paikkonda edendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sauga valla Pulli küla 43 majapidamisest 23 pidas vajalikuks osaleda külarahva esimesel kokkusaamisel, et rääkida küla elukeskkonna arengusuundadest.

Külarahva koosolekule kutsunud Narju talu perenaine Salme Rava selgitas, et asus küla arengukava koostamist õppima Pärnumaa Kodukandi koolitusel, kust sai esimeseks kodutööks ärgitada külarahvas koosolekule külaelu arengut vaagima.

“Suur tegu oli perede kirja saamisega, et teaks, kes siin elavad,” sõnas Rava. Enne koosolekukutse saatmist otsustas Rava mõnesse perre sisse astuda ja uurida, kas inimesed on üldse koostööst huvitatud. Kõik, kellega tal õnnestus rääkida, olid kokkusaamisega päri ja nõus täitma ka küsitluslehe.

“Läksin koolimajja pool tundi varem ärevusega hinges, et kas keegi peale minu koosolekule jõuabki,” rääkis Rava. Tema suureks üllatuseks sai klassituba rahvast täis ja registreerimisleht kinnitas, et külaperedest olid esindatud enam kui pooled ja eakamate põlisasukate hulgas vilksatas hulganisti noori nägusid.

Koosolek ei kulgenud just Rava plaanide järgi, sest küla uusasukast linnaproua seadis inimeste koosolekule kutsumise seaduslikkuse kahtluse alla ja nõudis rahva laiali saatmist.

Maakate manitsus taltsutas lõpuks prouagi ja koosoleku tulemi üle Rava ei kurda: arutelu oli asjalik, küsitluslehti täideti hoolega kohapeal ja võeti neid kojugi kaasa. Valitud sai ka küla arengukava koostajate grupp.

Rava tõdes, et küsitluslehtede tulemustest teavitab ta külarahvast järgmisel kokkusaamisel. “Otsustasime, et koosolekud jätkuvad nii tihti, kui seda on külaelu elavdamisel vaja,” tõdes Rava. “Mina loodan noorte agarusele, nende hulgast võiksime leida külavanemagi.”

Pärnumaa Kodukandi eestvedaja Krista Habakukk teatas, et eelmisel aastal läbis küla arengukavade koolituse ja said küla arengukava kaante vahele Tori valla Muraka, Halinga valla Vahenurme, Saarde valla Lodja, Häädemeeste valla Soometsa, Varbla valla Saulepi ja Paikuse valla Seljametsa külaesindused.

Käimasoleval kursusel tudeerib külaelu arengukava koostamist kümne küla esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles