Ühendmuuseumi ei tule - muuseumijuhid said Jänese juures oma tahtmise

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori muuseum.
Tori muuseum. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Ühendmuuseumi idee on lõplikult päevakorrast maas ning kõik osalised on nõus maakonnamuuseumide tööd koordineeriva keskuse loomisega Eesti Rahva Muuseumi juurde.

Tänases riigkogu infotunnis kinnitas kultuuriminister Laine Jänes, et eile jõuti maakonnamuuseumide reformis kõigi osalistega kokkuleppele.

«Me oleme lõpetanud teema «ühendmuuseum»,» ütles Laine Jänes. «Maakonnamuuseumide sisulist tööd koordineeriv osakond luuakse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) juurde, mis praeguse seisuga sobib nii maakonnamuuseumidele kui omavalitsustele kui ERMi direktor Krista Arule.»

«Kõik on plaaniga nõus,» kinnitas ka Hiiumaa muuseumi direktor Urmas Selirand. «Väga meeldiv on, et lõpuks tekkis dialoog,» lisas ta.

Laine Jänes tunnistas, et maakonnamuuseumide ühendamine olnuks küll väga ratsionaalne, kuid Eesti on siiski demokraatlik riik ja muuseumide vastuseisu sellele ideele ei õnnestunud murda.

Jänes rääkis, et ERM otsustab ise, kuidas uut osakonda nimetama hakatakse. Ta lisas, et kindlasti on ERMil võimekust juhtida ka eurorahade suunamist maakonnamuuseumide arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles