Mööblifirma saadab Norrasse üheksa meetrit baariletti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baariletile lisaks läheb nädala lõpus Libatsest Sohva mööblifirmast Norra poole teele 5,5 meetrit tammepuidust seinapaneeligi, eile aga alustasid firma töömehed Pärnus Jussi viinapoe sisustamisega.

Mööblifirma Sohva omanik, juhataja ja töömees Egon Paeste kinnitas, et norralaste baarilettide tellimusi on nad täitnud varemgi. “Norralastel on kahtlemata odavam tellida meilt kui lasta sisustus teha omal maal,” tõdes ta.

Ostu-müügitehingu täpset mahtu firmajuht ütlema ei soostunud, kuid märkis, et summa läheb kirja kuuekohalise arvuna ja numbritest esimene on üks. “Esialgu oli torinat, kas odavamalt ei saa, kuid meie oma hinda alla ei lasknud,” nentis Paeste.

Tammepuidust baarileti ümarkaarte katmine viiemillimeetriste puuliistakute ja põhipinnale külg külje kõrvale ribade liimimine on Paeste sõnutsi puhtalt käsitöö ja nõuab aega. “Kaks meest nikerdasid seda letti vaheldumisi Jussi viinapoe mööbliga kuu aega ja tulemus on nauditav,” kiitis ta.

Nii norralaste joonise järgi valmistatud baarilett kui Paeste kujundatud Jussi viinapoe sisustus on valmistatud Soomest sisseostetud puidust, kodumaist tooret firma ei kasuta, sest kiirkuivatatud puidust mööblile garantiid anda ei saa. “Mõranenud mööbel tõmbaks meie maine alla, oleme ja tahame jääda kõrgekvaliteedilise mööbli tootjaks,” tõdes Paeste.

Sohva töömees Urmas Tammik märkis, et norralaste tellimus on töö nagu iga teine - loominguline ja huvipakkuv. Võru tollases tööstustehnikumis puidutehnoloogiat tudeerinud mees alustas firmas, kus pidi hommikust õhtuni vineeri saagima. “Läks üksluiseks, siis töötasin füüsilisest isikust ettevõtjana, kuid üksinda on turul raske läbi lüüa,” rääkis Tammik.

Firma teine töömees, nooreohtu Pärnu poiss Rainer Luup ütles, et vahetas töö Steffani pitsabaaris Sohva vastu pool aastat tagasi, sest tahtis linnasaginast maale vaikust nautima. “Olen iseõppija, isa kõrval sain puidutööks algkogemused,” rääkis noormees. Teda paelub eritellimusmööbli valmistamise juures viimistlus, mis annab mööblitükile õige kvaliteedi. “Palgaga elab ära, bensiinile kulub kuus ka tuhande krooni ringis,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles