Mupo kuulas Kaubamaja tänava korteriühistu esimehe üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja trollipeatuses on praegugi näha katuselt allaaetud jääkamakaid.
Kaubamaja trollipeatuses on praegugi näha katuselt allaaetud jääkamakaid. Foto: Karli Saul

Täna käis Tallinna munitsipaalpolitsei ametis aru andmas Kaubamaja tänava korteriühistu esimees. Selle elamu katuselt alla kukkunud jääkamakas vigastas raskelt 15-aastast neidu.


Korteriühistu esimees Märt Mõtus ütles, et tal tuli mupo inspektorile täpselt selgitada, kuidas kõik juhtus ning mida ta on teinud maja katuselt ohtliku lume ja jää eemaldamiseks.

Mõtuse sõnul võttis ta kaasa kõik paberid, mis tõestavad, et ta on korduvalt lasknud korruselamu katust puhastada. Viimati tegid korteriühistu mehed seda ise eile õhtul, et tõesti katus jääst puhtaks saada. Aga nagu kiuste, hakkas siis jälle lund sadama.

«Ma pole isegi terve öö maganud, sest tahtsime katuse ikka päris puhtaks saada,» ütles Mõtus. «Praegu ei tohiks peale öösel sadanud väikse lume seal küll enam mingit jääd olla.»

Mupo direktor Kaimo Järvik ütles, et Mõtus kui korteriühistu esimees on praegu peamine süüdlasekandidaat. Eile soovitigi temalt teada saada, mida ta on teinud või tegemata jätnud ohtlike purikate ja jää eemaldamiseks hoone katuselt.

Järviku sõnul on Mõtuse juhitava korteriühistu suhtes algatatud kokku kolm väärteomenetlust. Neist igaühe eest võib ühistut kui juriidilist isikut karistada kuni 20 000 krooniga.

«Kuna tegemist on ikka tõsiste asjadega, siis me mingi viiesaja või tuhande krooniga piirduma ilmselt ei hakka,» väitis Järvik.

Millal mupo väärteomenetluste kohta otsuse langetab, ei osanud Järvik veel ütelda. Tõenäolilselt juhtub see lähema paari nädala jooksul.

Peale mupo väärteomenetluste on prokuratuur algatanud Kaubamaja tänaval juhtunud traagilise õnnetuse asjas ka kriminaalmenetluse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles, et Kaubamaja tänava õnnetusjuhtumis menetlus alles käib ning kellelegi veel süüdistust esitatud ei ole.

Mõtuse sõnul ei ole tal praegu andmeid, milline on haiglas viibiva 15-aastase neiu seisund, kuna arstid seda ei ütle. Samas on ta arvestanud asjaoluga, et tütarlapse vanemad võivad esitada korteriühistu vastu kahjunõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles