Algas teine kvoodiaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsiga lõppes esimene piimakvoodiaasta, 10. aprilliks peavad otseturustuskvoodi omanikud esitama aruande eelmise aasta viimases kvartalis turustatud ja tööstusel märtsikuus kokkuostetud piima kohta.

Aruanne tuleb esitada põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) kohalikule büroole, ainult tarnekvoodi omanike kohta esitavad aruande piimatöötlejad.

PRIA kvoodibüroo juhataja Andres Paris toonitas, et aruanded tuleb esitada õigeaegselt ja korrektselt, sest nende kokkuvõttest sõltub eeloleva aasta piimakvoot.

Parise sõnutsi oli esimene kvoodiaasta nii-öelda katseaeg ja kvoodi olemasolu ei kontrollitud, ent nüüdsest võib lehmapidaja piima tarnida ja turustada üksnes lubatu järgi. Tööstused võivad piima kokku osta vaid neilt tootjatelt, kellel on piimakvoot.

Piima tootmiskvoodid on Euroopa Liidu (EL) ühtse põllumajanduspoliitika üks meede, mille rakendamise eesmärk on piirata piima ületootmist. Tarnekvoot on maksimaalne piima kogus, mida tohib müüa piima töötlejale. Otseturustuskvoot hõlmab piima ja piimatooteid, mida tootja müüb või annab otse lõpptarbijale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles