Tõstamaa olustikku näeb pildinäitusel Portugalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avab Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt oma fotonäituse Portugalis Silveses, kus toimub rahvusvahelises haridusprojektis “Comenius” osalevate koolide järjekordne töökoosolek.

Eile Portugali poole teele asunud Mitt ütles, et eksponeerib näitusel kodukandi loodust ja inimeste tegemisi.

Fotod salvestas ta CD-le ja lähetas need interneti vahendusel Silvese kooli, kus pildid arvutist paberile trükiti ja kohalikku kultuurimajja näituseks üles riputati.

Kohvritäis infot

Paikkonnas loodus- ja olustikufotodega tuntuks saanud Mitt ütles, et sai portugallastelt ettepaneku näidata oma töid tuhandete kilomeetrite taga Atlandi ookeani rannikul “Comeniuse” osaluskoolide kokkusaamisel veebruaris Poolas.

“Mul oli sülearvuti ühes ja näitasin sellest oma pildikogu, mis äratas suurt huvi,” selgitas ta. “Nüüd tutvustan Eestit oma Tõstamaa kandi fotode kaudu, lisaks on mul kaasas lai valik kirjandust ja suveniire.”

Mitt loendas, et pakkis reisikotti Eesti lipu, hulga rahvariides nukke, kooli vormimütse ning Pärnumaad tutvustavaid raamatuid ning Tõstamaa meeneid kalendreid.

Silvese linnapea vastuvõtule on tal kaasa võtta Pärnu i-punktist nuiatud Pärnut tutvustavaid materjalegi. Reisipaunas on ka kuhi õpilaste kirju eluolust, need jagatakse “Comeniuse” osaluskoolide vahel. “Otsustasime, et meili saamine pole ju võrreldav võõramaise margi ja templiga kirjaga uhkes ümbrikus,” seletas Mitt.

Koolilaste kaasalöömisel valmis ka mahukas fotoseeria “One Day of My Life”, kus õpilased pildistasid oma eluolu ą la siin ma elan või ootan bussi, et kooli sõita. Iga foto on tähistatud autori nime ja aadressiga.

Portugalis tuhat tegemist

Mitt ütles, et kui Poolas käis ta “Comeniuse” töökoosolekul üksinda, on nüüd temaga kaasas kaks õpetajat ja üks õpilane.

Koolirahva ühisotsusel said õiguse Portugali lennata käsitöö- ja kunstiõpetaja Inger Vahuvee, loodusainete õpetaja Tiina Kapten ning edukalt maakonna aineolümpiaadidel ja spordivõistlustel esinenud 7. klassi õpilane Marvin Mitt.

Silvese koolis kuni 26. aprillini toimuval kokkusaamisel on Miti sõnutsi esikohal töökoosolekud, sest rahvusvahelise haridusprojekti “Comenius” eesmärk on parandada koolihariduse kvaliteeti, aidata tõsta haridustöötajate kvalifikatsiooni ning soodustada keeleõpet ja tutvumist teiste kultuuridega.

Eestist ainukesele, Tõstamaa keskkoolile lisaks osalevad projektis kaheksa kooli Austriast, Bulgaariast, Poolast ja Portugalist.

Miti arvates on huvitav näha Silvese õpilaste esitlusprogrammi, mis tutvustab projekti osaluskoolide kodumaid, ja tutvuda koolikompleksiga. “Seal on direktori juhatada seitse koolihoonet, mis asuvad kümne kilomeetri raadiuses, ja veel lasteaedki,” selgitas Mitt.

Kohtumise programmi järgi tuuritavad tõstamaalased ookeani ranniku linnades ja näevad pealinna Lissaboni, külastavad kuulsa veinimaa korgimuuseumi ja matkavad paadil Arade jõel.

Mitt ütles, et 25. aprill on portugallaste rahvuspüha Liberty Day ja neil on võimalus osa saada linnavalitsuse korraldatavatest üritustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles