Läti koalitsioon võib siiski laieneda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: LETA

Läti koalitsiooniparteid otsustasid täna kutsuda enda sekka valitsusvastutust kandma ka ekspeaminister Ivars Godmanise juhitud Läti Esimese Partei / Läti Tee.


LETA andmetel ütles peaminister Valdis Dombrovskis pärast kohtumist, et lähipäevil selgub, kas praegune koalitsioon jätkab vähemusvalitsusena või saab see täiendust.

Selle nädala alguses lahkus valitsusest Rahvaerakond ning uute ministrite paikapanemisega oodatakse kuni Läti Esimese Partei / Läti Tee vastuse saamiseni. See võiks toimuda juba esmaspäeval.

Dombrovskise erakonna Uus Aeg kõrval on praegu koalitsioonis ka Roheliste ja Põllumeeste Liit, Kodanikeliit ja Erakond Isamaa ja Vabaduse Eest / LNNK.

100-kohalises seimis on neil 47 häält, kuid sageli toetab valitsuse eelnõusid ka Läti Esimese Partei / Läti Tee ning Rahvaerakond võib sama teha, mis jätaks vähemusvalitsusele võimaluse oma otsuseid enne sügisel toimuvaid uusi korralisi valimisi parlamendist läbi saada.

Koalitsiooniparteid otsustasid samal ajal kaotada üldse regionaalarengu ja kohalike omavalitsuste ministri ametikoha ning pidada kõigi opositsioonijõududega kõnelusi rahandusliku stabiilsuse vajalikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles