Ministeerium tasub maleliidu võla

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male
Male Foto: SCANPIX

Euroopa maleliit ei luba ühtegi Eesti sportlast oma võistlustele. Põhjuseks ikka raha – kuni Eesti alaliit pole tasunud ligi viie tuhande euro suurust võlga, ei kavatseta kellelegi erandeid teha.



Seetõttu jäi märtsis EMil võistlemata Eesti esinumbril Kaido Külaotsal ning aprillis ei taheta laua taha lubada seenioride EMil osaleda soovivat Tatjana Fominad.



Postimehe järelepärimise peale, mida kavatsevad Eesti Maleliidu juhid olukorra lahendamiseks teha ning kas nad on valmis kompenseerima Fomina kulutused lennupiletite ja hotelli broneeringule, vastas maleliidu juhatuse esimees Hendrik Olde, et ei saa seda kommenteerida.



Tema kirjalikus vastuses seisab: «Eesti Maleliit kuuleb Tatjana Fomina võimalikust osalemisest seenioride EMil esmakordselt Postimehe ajakirjaniku käest.



Fomina ei ole sellise küsimusega pöördunud Eesti Maleliidu juhatuse poole ning seega ei saa me hetkel seda küsimust kommenteerida.» Küsimusele, millal tasutakse Euroopa maleliidu ees tekkinud võlg, polnud kirjalikku suhtlusviisi eelistav Olde eilseks vastanud.



Pole siiski võimatu, et Fomina saab tiitlivõistlusel osaleda. Kultuuriministeeriumi asekantsleri Tõnu Seili sõnul tasub ministeerium maleliidule mõeldud toetusest võlgu oleva summa ise ära. «Meil on võimalus teha see makse otse Euroopa alaliidule,» märkis ta.



Eesti Maleliidu toetussumma on endiselt ministeeriumi arvel, kuna Olde pole 200 000 krooni suuruse toetuse vastuvõtmise lepingut allkirjastanud. Eesti Maleliidu juht põhjendab seda summa väiksusega.



Samas pole Euroopa alaliidu ees tekkinud võlg ainuke kohustus. Võlgu ollakse ka rahvusvahelisele maleföderatsioonile, mistõttu on Eesti nuputõstjad kehtivate rahvusvaheliste reitinguteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles