Pärnu pakub õllefestivali jaoks elamumessi ala

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamumessiks kavandatud ala.
Elamumessiks kavandatud ala. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus pakkus rahvusvaheliste hansapäevade ajal Pärnus õllefestivali korraldada soovivale firmale elamumessi ala, kuid festivalikorraldajad eelistaksid peo pidamise kohana Rannaparki.


Baltic Festivals OÜ soovib korraldada Pärnu Rannapargis endise lõbustuspargi alal 23.-26. juunini kestvat festivali “Pärnu õllefest 2010”. Samal ajal toimuvad Pärnus rahvusvahelised hansapäevad.



“Meie põhihirm on, et muusika hakkab segama,” ütles abilinnapea Jane Mets. “Kui ühes kohas esineb rahvuslik grupp Liisud ja teisest kohast tuleb tümps, rikutakse ära Liisude esinemine, mitte vastupidi.”



Linnavalitsus pakkus Baltic Festivals OÜ-le ürituse korraldamiseks uue silla juures asuvat elamumessi ala, mida pärnakad kasutavad pikniku pidamise kohana. “Nad leidsid, et see on linnast kaugel ja vaja oleks eraldi transporti,” ütles Mets täna pärast festivalikorraldajatega kohtumist.



Teise võimalusena võiks Metsa sõnul kõne alla tulla Side tänava pikendusel asuv korterhotelli September plats, kuid see kuulub eraomanikule.



Mets ütles, et järgmisel teisipäeval toimub õllefestivali korraldada sooviva firmaga veel üks kohtumine, kus õllefestivali ja hansapäevade programmi võrreldakse. “Minu meelest poleks elamumessi ala paha koht,” lausus ta täna pärast kohtumist.



“Pärnu õllefest 2010” korraldajad tahavad osa Rannapargist sulgeda ja lubada festivalialale ainult piletiga külastajaid. Varem festivali koduleheküljel avaldatud kaardi järgi ei saaks pärnakad koos hansapäevade külastajatega Rannapargi kaudu keskrannast Vallikääru jalutada, vaid peaksid kasutama kas naiste randa või majadevahelisi tänavaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles