Minister täiendas keelatud perenimede loetelu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuendati levinud perekonnanimede loendit.
Uuendati levinud perekonnanimede loendit. Foto: Corbis / Scanpix

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler uuendas oma määrusega loetelu perekonnanimedest, mida kannab enam kui 500 isikut ning mida ei saa ilma mõjuva põhjuseta nime muutmisel uueks perekonnanimeks võtta.

Kiisleri selgitusel kantakse liiga laialdase levikuga nimede loetellu nimed, mida kannab 500 või rohkem isikut, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«See nimekiri võimaldab piirata väga levinud kasutusega perekonnanimede arvu suurenemist ning rikastada nime muutmise puhul olemasolevaid perekonnanimesid uutega. Eesti rahvastikuregistris on 222 perekonnanime, mida kannab vähemalt viissada, mõnda aga isegi üle viie tuhande inimese,» selgitas Kiisler.

Viis levinumat perekonnanime Eestis on Ivanov(a) – 5790 kandjat, Tamm – 5247 kandjat, Saar – 4378 kandjat, Mägi – 3634 kandjat ning Sepp – 3591 kandjat. Lisandunud on Anderson, Aus, Gussev(a)/Gusev(a), Kotkas ning Tooming.

Võrreldes 2005. aastal kehtestatuga ei kuulu liiga laialdase levikuga nimede loetellu enam Borissov(a) ning Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles