Mesilaste nõelamine kui ravimeetod?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilaste nõelamine kui ravimeetod?
Mesilaste nõelamine kui ravimeetod? Foto: Reuters / Scanpix

Hiinas Pekingis pakutakse ravimeetodit, mille puhul patsient saab mesilastelt nõelata.

Hiinas ulatub mesilastega ravimine 3000 aasta taha ja selle puhul on tegemist ühe nõelravi liigiga, kirjutab Yahoo News.

Hiinas on see ravimeetod seaduslikult lubatud alates 2007. aastast.

Arstid selgitasid, et nii nõelravi kui ka mesilastega ravi puhul mõjutatakse teatud kehapunkte. Mesilaste juures on ka boonus – nende nõelamisega satub kehasse toksiini, mida peetakse looduslikuks ravimiks.

Kang Tai Bee kliiniku arstide kinnitusel tunneb patsient nagu teda torgataks väikeste süstaldega. Mesilasravi aitavat eriti hästi reuma ja artriidi korral.

«Ka saab mesilaste nõelamisega ravida luu- ja liigesehaigusi. See ravimeetod põhineb mitte ainult nõelamisel, vaid mesilaste eraldataval toksiinil. See toksiin parandab vereringet, vähendab põletikku ja valu,» selgitas arst Wang Jing.

Ravis kasutatavad mesilased on aretatud Itaalias ja Pärsia lahe piirkonnas. Neil mesilastel on 0,3 millimeetri pikkused astlad, milles on 0,3 milligrammi toksiini.

Ravimise ajal paneb arst mesilase pintseti abil patsiendi kehal vastava punkti juurde ja surub mesilase astla sellesse punkti.

Mesilane nõelab «vaenlast» ja sureb. Mesilase astel jääb patsiendi kehale tundideks, aidates ravida ja valu leevendada.

Arstid peavad läbima pikaajalise koolituse, et osata otsustada kui palju mesilasi ravis kasutada tuleb ning millal nõelad kehast eemaldada.  

Enamasti kasutatakse ühe patsiendi peal kuni 100 mesilast, minimaalselt aga kuni viite mesilast.

Kang Tai Bee kliinikus ravitakse  päevas mesilastega keskmiselt 30 patsienti, nädalalõppudel aga võib ravivajajate arv ulatuda 50.

Arstide kinnitusel on 90 protsenti mesilasravi saanud patsientide tervislik seisund paranenud. Mõned vajavad seda ravi paar korda, teised aga aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles