Riigikogu lõpetas pensionireformi teise lugemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogus lõppes pensioniiga tõstva eelnõu teine lugemine, kuna opositsioon ja koalitsioon jõudsid omavahel kokkuleppele. 

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul lõpetas opositsioon vaheaegade võtmise, kuna saavutas Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica fraktsiooniga kokkuleppe, et pensioniiga tõstvat eelnõu ei võeta märtsikuus vastu ning täiendavat istungit kokku ei kutsuta.

«See tähendab, et arutelu pensioniea tõstmise kohta jätkub sotsiaalkomisjonis,» märkis Simson.

Riigikogu sotsiaaldemokraadist sotsiaalkomisjoni liikme Heljo Pikhofi sõnul on pensionikindlustuse seaduse muudatustega põhjust edasi minna alles siis, kui asja on põhjalikult käsitletud koos ekspertide, ametiühingutega, tööandjatega ja teiste huvirühmade esindajatega. 

Pensioniiga tõstva eelnõu arutamine jätkus täna riigikogus juba teist ööpäeva, kuna teisipäeva hommikul toimunud korralisel istungil ja sama päeva õhtul kell kuus alanud ning 15 tundi kestnud täiendaval istungil ei jõudnud parlament eelnõu teise lugemisega lõpule, kuna Keskerakond võttis enne iga hääletust kuni kümneminutilise vaheaja.

Täna hommikul kella 9ks jõuti 53. muudatusettepanekuni 139st ning hääletamine jätkus riigikogus kell 14 ning õhtul kella 17ks oli läbi hääletatud ligi 70 muudatusettepanekut. Seejärel lõpetas opositsioon venitamise ning ülejäänud muudatusettepanekud hääletati läbi kiirkorras.

Eelnõu kolmas lugemine ehk lõpphääletus toimub riigikogu järgmisel töönädalal aprilli alguses.

Valitsuse esitatud eelnõu võrdsustab meeste ja naiste pensioniea ja tõstab selle alates 2026. aastast 65 aastani, sealjuures tõuseb pensioniiga alates 2017. aastast kolme kuu võrra igal aastal. Praegu on Eestis meeste pensioniiga 63 aastat, naistel aga tõuseb see 63 aastani 2016. aastal.

Valitsuse kinnitusel tagab pensioniea järk-järguline tõstmine alates aastast 2017 praegustele ja tulevastele pensionäridele pensionitõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles