Soomes teenib arst Eesti peaministrist rohkem

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustratiivne
Foto illustratiivne Foto: Postimees/Scanpix

Soomes arstidele pakutavad palgad on võrreldes Eestiga ülisuured, jäädes tööportaalide andmetel vahemikku 80 000-140 000 krooni, samas kui näiteks Eesti peaministri Andrus Ansipi kuupalk on 62 575 krooni.


Õdede palgad on suurusjärgus 35 000-50 000 krooni. Samas otsib Põhja-Eesti Regionaalhaigla CV Keskuse kaudu õde ning pakub tunnipalgaks kõigest 60 krooni ehk veidi alla 10 000 krooni kuus, vahendab meditsiiniuudiste portaal 

mu.ee

.

Soomes pakub Puumedi perearstile tööd koguni üle 700-kroonise tunnitasu eest, mis teeb ühe päeva teenistuseks umbes 5600 krooni - see on suurem kui Eestis kehtiv minimaalne kuupalk (4350 krooni). Tihti kuulub paketti ka korter Soomes elamiseks.
 
Seejuures pole aga mitte ainult Soome pudrumäed ja piimajõed need, mis eestlasi tööle meelitavad. Üha rohkem õdesid on huvitatud ka Inglismaale minekust.

Personalivahendusfirma Get­Work konsultandi Reeli Kaigase sõnul on neile viimase kuuga laekunud 3 sooviavaldust arsti ning 12 õe ametikohale.

Inglismaal pakutakse õe tunnipalgaks ligi 500 krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles