Roubini: ainult IMFi abi oleks Kreekale olnud selgem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouriel Roubini.
Nouriel Roubini. Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini lauaus, et Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) Kreeka päästeplaan oleks olnud selgem kui praegune kokkulepe.


«Praegune kokkulepe on kompromiss IMFi suuremat rolli soovinud Saksamaa ning euroliidu suuremat rolli tahtnud ülejäänud eurotsooni riikide, eriti Prantsusmaa vahel,» lausus Roubini Bloombergi televisioonile. «IMFi lahendus oleks olnud selgem, sest neil on raskustes riikidele finantsabi andmisel suured kogemused,» ütles ta.

«Ma ei ole päris kindel, et vaid hädaolukorras antav toetus oleks parim võimalik lahendus,» lausus Roubini, kes kardab, et Euroopa Liit tõmbab Kreekal oma nõudmistega hinge kinni ning olukorra parandamise asemel lükkab riigi majanduse sellega hoopis sügavamasse surutisse.

Kreeka majanduslanguseks võib tänavu kujuneda 2 protsenti. Seda on kordades enam sellest 0,3 protsendist, mis riigi valitsus jaanuaris prognoosis. Kreeka valitsus loodab palgakärbete ning maksutõusudega eelarvedefitsiidi eelmise aasta 12,7 protsendi tasemelt tõmmata 8,7 protsendile.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles