Suur-Patarei elanikud peavad linnaametnike bürokraatia tõttu parkimistrahve maksma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja-Tallina linnaosa Suur-Patarei elanikud saavad mupolt korrapäraselt trahve: autojuhid pargivad masinaid kõnniteel. Kuid seal on nad sunnitud autosid parkima, sest maja eest parkimiskohtadelt koristatud lume kuhjasid nad tänava poole, arvestades, et linna lumekoristusmasinad selle ära viivad.


Lume koristamist aga Suur-Patarei kandis sellisel moel koristusfirma Jaakson aga ei tegevat. Jaaksoni lumesahk lihtsalt lükkab tänavalt lume maja ette parkimiskohtadele tagasi, vahendas Reporter.ee.

«Meie hooldame Suur-Patarei tänavat ja selle tänava ääres olevat suurt parklat. Terve talve jooksul on seda puhastatud ja ma ütleks, et Suur-Patarei, Väike-Patarei ja isegi Jahu tänava elanikel on sellel talvel olnud suhteliselt kergem autosid parkida kui võib-olla paljude teistel tänavatel, sest nendelt tänavatelt on vähemalt korra või kaks lund välja veetud,» ütles OÜ Jaaksoni juhataja Urmas Teeorg.

«Suur-Patarei tänaval on terve talve jooksul olnud tohutud parkimisprobleemid. Täna helistas mulle mupo ja teatas, et alustab minu vastu väärteomenetlust,» rääkis Suur-Patarei elanik Jaan Kurm.

Munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik rääkis, et kui auto on pargitud nii, et ta takistab liiklust, siis on kaks võimalust - kas teisaldada auto tasulisse parklasse või lähedal asuvasse muusse kohta, kus ta liiklust ei takistaks.

Tallinna transpordiosakond teatas aga, et kogu majade esine ala tuleks teha tasulise parkimise piirkonnaks, et lõppeks elanike vingumine.

Tuleb välja, et linnaametnikud lasid lund Suur-Patarei tänavalt ära koristada vaid korra kuus. Muidu lükati lumi tänavalt kõnniteele tagasi otse autode peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles