Briti kindralid peavad teises klassis reisima

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kindralid peavad tavaklassis reisima.
Briti kindralid peavad tavaklassis reisima. Foto: PA Wire /Scanpix

Kriisitingimustes eelarvega maadlev peaminister Gordon Brown on suures kärpimishoos läinud paljude meelest liiga kaugele, sundides mereväe admirale, armeekindraleid ja õhujõudude ülemaid edaspidi reisima vähem luksuslikult.



Kogu relvajõudude isikkoosseis, olenemata auastmest, peab nüüd rongidel ja lennukitel istuma tavaklassis vastavalt uuele reeglile, mis ärritas erinevate poliitiliste parteide parlamendisaadikuid, kirjutas

The Sunday Times

.

«Peab olema mingid piir, kui palju me kõrgemaid ohvitsere alandame,» leidis isegi leiboristist endine välisminister Denis MacShane.

Lahesõjas seitsmendat soomusbrigaadi - Kõrberotte - juhtinud kindralmajor Patrick Cordingley aga märkis, et juhtivatele isikutele esimese klassi reisimise lubamisel on väga head põhjused.

«Mind ei huvita üldse ohvitseride isiklik mugavus, kuid sellest on kahju ka praktilistel põhjustel. Sageli tuleb ette olukordi, kus peab vaatama piiratud ligipääsuga dokumente, mis pakuksid huvi inimestele, nagu ajakirjanikud. Kui see on arvutis, siis saavad inimesed tavaklassis heita pilgu üle su õla ja üsna rõõmsalt lugeda,» hoiatas ta.

MacShane istus enda sõnul hiljuti rahvast tulvil rongis kõrvuti ühe Iiri kaardiväe kindralmajori ja tolle kolleegidega ning oli vapustatud kitsastest oludest, milles viimased viibima pidid ainult selle nimel, et relvajõududele tagasihoidlikku kokkuhoidu võimaldada.

Brit kabineti noorem kaitseminister Kevan Jones aga kinnitas, et valitsuse eesmärk ei ole kedagi alandada, vaid raha mõistlikult kulutada. Parlamendisaadikutel lubatakse siiski endiselt rongiga esimeses klassis sõita ning ka valitsuse ministrite luksust piirata ei plaanita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles