Õpilasesinduste liit soovitab pikendada kooli kevadvaheaega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaupo Kott

Lõppenud nädalavahetusel toimunud Eesti Õpilasesinduste Liidu kevadkooli kogunenud erinevatest piirikondadest pärit õpilasesindajad peavad vajalikuks muuta kevadist vaheaega nädala võrra pikemaks ning kasutada aprillist juunini kestval õppeveerandil enam klassiväliseid õppeviise.

«Jaanuarist märtsini ja aprillist juunini on kõige pikemad veerandid koolis, seega oleks mõistlik, eriti arvestades võimalikke lõputöid ja eksameid, pikendada kevadist koolivaheaega,» sõnas EÕEL aseesimees Kristo Peterson.

Kevadkoolis väljendatud arvamus on, et pikem kevadvaheaeg aitaks toime tulla võimaliku kevadväsimusega ja paremini valmistuda õppeaasta viimaseks veerandiks.

Kevadvaheaeg võiks pikeneda liidu hinnangul kas täiendava õppenädala lisandumisega juunisse või augusti lõppu.

Samas ei lahendaks koolivaheaja pikendamine siiski kooli õppekoormuse ja koolimeeldivusega seotud probleeme. «Koolimeeldivus on seotud õpilase ja õpetaja koostööga koolis,» rõhutas Peterson, lisades et seega oleks vaja enam klassiarutlust ja samas individuaalset tähelepanu igale õpilasele.

EÕEL kevadkoolis arutati muuhulgas noorte omaalgatuse suurendamist, uute riiklike õppekavade võimalusi, õpilaste rolli uute õppekavade rakendamisele kaasaaitamises koolis ning ka riikliku haridusstrateegia koostamise lähtekohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles