Põlvas arutatakse Lõuna-Eesti jäätmemajanduse teemadel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid..
Prügikastid.. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Homme toimub Põlva maavalitsuses arutelu Lõuna-Eesti jäätmemajanduse teemadel.

«Prügi ja selle käitlemisega seotud problemaatika on Kagu-Eestis väga tõsine. Kaasaegse jäätmekäitluskeskuse ja ladestusala puudumine Kagu-Eesti piirkonnas mõjutab kõige otsesemalt kohalike elanike elu,» kommenteeris teema valikut Põlva maavanem Priit Sibul. «Ühelt poolt ei soovi kohalikud enda naabrusesse jäätmekäitluskeskust ja ladestusala, teiselt poolt ei taha keegi oma prügi äravedamise eest maksta kõrgemat hinda. Kokku kutsutud ümaralaua eesmärk on toimivate lahenduste leidmine.»

Nõupidamine toimub riigikogu keskkonnakomisjoni töövisiidi raames Põlvamaale. Jäätmemajanduse teema kõrval keskendutakse Peipsi järve keskkonna ning kalavarudega seotud problemaatikale, ettekande teeb Külli Kangur. Lisaks kohtub komisjon Põlvamaa keskkonnaametnikega ning külastab vastavatud Piusa koopaid, teatas Põlva maavalitsus.

«Maavanem kutsus komisjoni juba kevadel Põlvamaale, nüüd oli võimalik sobiv aeg leida. Hea, et saame endaga kaasa tuua ka keskkonnaministeeriumi juhtivad spetsialistid, et teemakohased küsimused saaksid kohapaeal vastused,» kommenteeris viisidi vajalikkust riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Marko Pomerants.

Põlva maavanema Priit Sibula eestvedamisel kokku kutsutud nõupidamisel osalevad kõikide Lõuna-Eesti maakondade maavanemad ja omavalitsusliitude esimehed, riigikogu keskkonnakomisjon, Põlvamaa omavalitsuste juhid. Lisaks osalevad Kagu-Eesti Jäätmekesuse juhataja Aigar Aab, keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek, Põlvamaa keskkonnateenistuse juhataja Rein Kalle, keskkonnainspektsiooni Lõuna Regiooni Põlvamaa büroo juhataja Margus Lehiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles