Politsei: õed Sõnajalad olid autot juhtides purjus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pidas 2013. aastal kinni autoroolis joobetunnustega tabatud Viivi Sõnajala, kes keeldus alkomeetrisse puhumast, mistõttu ta viidi haiglasse kontrolli. Viivi aga pages haiglast, kuna olevat haiglas ära eksinud ning mõni tund hiljem jäi sama auto roolis politseile vahele kaksikõde Siiri, kes olevat õde koju transportinud. «Kui ma hästi aus olen, siis käisin ma vahepeal lõunasalatit söömas ja võtsin ühe pokaali punast veini kõrvale,» rääkis naine. «Mul ei olnud muud võimalust, kuna mu õde oli ära viidud ja ma pidin talle appi minema,» seletas Siiri, miks ta 0,5 promilliga autot juhtis.
Politsei pidas 2013. aastal kinni autoroolis joobetunnustega tabatud Viivi Sõnajala, kes keeldus alkomeetrisse puhumast, mistõttu ta viidi haiglasse kontrolli. Viivi aga pages haiglast, kuna olevat haiglas ära eksinud ning mõni tund hiljem jäi sama auto roolis politseile vahele kaksikõde Siiri, kes olevat õde koju transportinud. «Kui ma hästi aus olen, siis käisin ma vahepeal lõunasalatit söömas ja võtsin ühe pokaali punast veini kõrvale,» rääkis naine. «Mul ei olnud muud võimalust, kuna mu õde oli ära viidud ja ma pidin talle appi minema,» seletas Siiri, miks ta 0,5 promilliga autot juhtis. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei kinnitas, et õed Siiri ja Viivi Sõnajalg olid septembri lõpus Saaremaal autot juhtides alkoholijoobes.

Kaksikõed tabati joobes juhtimiselt 25. septembril Kuressaares.

Ühel neist tuvastati joove alkomeetriga ning teisel tehti joobe tuvastamiseks ekspertiis haiglas, teatas politsei.

Selgus, et haiglas võetud proov näitas alkoholi sisaldust organismis sellisel määral, mida loetakse alkoholijoobeks. Kõik asjaolud selgitatakse välja edasise menetluse käigus.

Kaksikõed on seni avalikkuse vahendusel seadnud kahtluse alla politsei käitumise õiguspärasuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles