Ajalooline õllekelder saab sisse uue hoo

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle kuu lõpus oma uksed avava Schrammi õllebaari omanike Joel Ostrati (vasakul) ja Üllar Kaljuranna sõnul on Tartus korralikule õllebaarile kliente piisavalt.
Selle kuu lõpus oma uksed avava Schrammi õllebaari omanike Joel Ostrati (vasakul) ja Üllar Kaljuranna sõnul on Tartus korralikule õllebaarile kliente piisavalt. Foto: Kristjan Teedema

Tartu vanalinn saab peagi juurde veel ühe joogikoha, kui oktoobri lõpus avatakse Rüütli tänaval asuvas Abak­­ha­­ni kangapoe võlvlaega keldris kunagise Tartu õllemeistri järgi nimetatud õllebaar – J. R. Schrammi Keller.

«See mõte tuli Tartu klientide nõudmisest. Sellise valikuga õllebaari Tartus ju pole,» põhjendas uue joogikoha teket üks selle omanikke Joel Ostrat. Õllebaar tuleb ajaloolisesse ruumi, mida kunagine Tartu õllemeister Justus Reinhold Schramm kasutas jääkeldrina.

Õllebaari teise omaniku Üllar Kaljuranna sõnul kuulus kogu praegune Abakhani ja Londoni hotelli kvartal ülemöödunud sajandil Schrammi õlletehasele. «1826. aastal alustati siin majas õlletootmist ning kogu Tartu õlletööstus on saanud tegelikult siit alguse,» selgitas Kaljurand koha ajaloolist tausta. 1913. aastal ostis Schrammi tehase A. Le Coq ning viis tootmise Tähtverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles