Soomes leiti kanepikasvatus kiirtee keskelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: SCANPIX

Soome politsei leidis sellel suvel Jyväskylä lähedase kiirtee keskelt rohealalt kanepikasvatuse.

Politseile andis selle kohta vihje üks sealt mitu korda möödasõitnu, kellel tundusid sealsed taimed kummalised, edastab iltasanomat.fi.

Tegemist oli umbes meetrikõrguste kanepitaimedega.

Kanepitaimed istutanu oli kolmes kohas maad kaevanud ning ka värsket mulda toonud. Rohealale oli kokku istutatud 20 kanepitaime.

Politsei tegi kindlaks, et tegemist on tõesti kanepitaimedega. Korrakaitsjad tõmbasid taimed üles ja hiljem hävitasid.

«Tegemist oli peaaegu küpse kanepiga, samas ei olnud taimed veel õide puhkenud,» lausus Kesk-Soome politsei esindaja Timo Hänninen.  

Nende taimede kasvataja lootis, et veel paar nädalat keegi neid ei märka. Siis oleks ta saanud õitsevad taimed kätte ning tootnud neist narkootikumi. Teel olnud kanepist oleks saanud mitusada narkokogust.

Kanepit kasvatati Keljo kiirtee lõunasse ja põhja viivate teede vahel rohealal, kuhu saab läbi jalakäijate tunneli.

Hännineni sõnul valitakse selliseid paiku keelatud taimede kasvatamiseks, kuna tavaliselt ei panda kiirteede juures neid tähele. Ta lisas, et tee ääres koguvad taimed kahjulikke mürke ning selle tõttu oleks sellise kanepi tarbimine tavapärasest veelgi kahjulikum olnud.

Soome politsei andmetel on viimasel ajal kanepi kasvatamine hoogustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles