EBS: meie edu valem on tihe seotus rahvusvahelise tööturuga

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 50 protsenti EBSi vilistlastest töötab rahvusvahelises eraettevõttes.
Ligi 50 protsenti EBSi vilistlastest töötab rahvusvahelises eraettevõttes. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Statistikaameti uuringust, milles analüüsiti erinevate kooliastmete lõpetajate edukust tööturul, selgus, et nii bakalaureuse- kui ka magistriõppe lõpetajatest teenisid 2012. aastal enim Estonian Business Schooli lõpetanud.

«Meie esmane eesmärk on see, et meie lõpetajad leiaksid endale töö ja nende ettevalmistus võimaldab neil saada töö eest väärilist tasu, mis kindlustab neile rahuldava elukvaliteedi. See omakorda on ka saadud hariduse kvaliteedi esmane mõõdupuu, » räägib EBSi rektor professor Arno Almann.

Tema sõnul aitab tudengite edule kaasa see, et EBSi poolt pakutav haridus on tihedalt seotud rahvusvahelise tööturu vajadustega.

«Arendame õppekavasid koos partneritega nii ettevõtluse kui ka akadeemia valdkonnas ning nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil. Erinevaid õppeaineid ja –mooduleid oleme loonud näiteks koostöös Teenusmajanduse kojaga, Uus Maa kinnisvarabürooga, LHV pangaga ja ka erinevate Eesti ülikoolidega. Rahvusvahelise koostöö näideteks on on magistriõppe ühisõppekava Nottingham Trent University’ga ja topeltdiplomi programm Lancaster University Management Schooliga, » toob Almann näidetena välja.

Almanni sõnul seatakse EBSi bakalaureuseõppes suurt rõhku praktikakorraldusele ja propageeritakse vahetusõpinguid partnerülikoolides üle maailma ning magistriõppes annavad palju juurde näiteks praktikutest külalisõppejõud Eestist ja mujalt ning töötavate tudengite omavaheline tihe kontaktvõrgustik.

2012. aastal tehtud EBSi vilistlasuuringust selgub, et ligi 50 protsenti vilistlastest töötab rahvusvahelises eraettevõttes ning ligi 80 protsenti on kas ettevõtjad, tipp- või keskastmejuhid või tipp- või keskastmespetsialistid. Samuti teenib uuringu kohaselt üle 40 protsendi EBSi vilistlase üle 2000 euro kuus (bruto).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles