Rehepapp sekkub ellu euroalustel külitades

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ooperi alguses toob külarahvas rehepapp Sandrile (Tõnis Mägi, ülal paremal) ravida Koera Kaarli sulase Jaani (Rasmus Kull, keskel pikali). Loll ja ablas noor mees vaevleb hirmsates kõhuvaludes, sest on mõisa sahvris söönud seepi.
Ooperi alguses toob külarahvas rehepapp Sandrile (Tõnis Mägi, ülal paremal) ravida Koera Kaarli sulase Jaani (Rasmus Kull, keskel pikali). Loll ja ablas noor mees vaevleb hirmsates kõhuvaludes, sest on mõisa sahvris söönud seepi. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval algab ooperi «Rehepapp» peaproov Vanemuise väikses majas pidulikult, aga rahulikult. Orkester mängib dirigent Paul Mägile tušši, sest tal oli pühapäeval 60. sünnipäev.

Saali esimesse ritta istunud lavastaja Marko Matvere lepib dirigendiga kokku, et esimene vaatus esitatakse katkestamata. Teisega aga, mis lavastaja arvates on jäänud vaeslapse ossa, tuleb rohkem tegemist.

Pärast avamängu libiseb eesriie eest. Lavapildis annavad tooni hallikasrõske hilissügis ja euroalused. Nendest on laotud ka ahi, millel külitab rehepapp Sander (Tõnis Mägi). Teda teenindab vedrujalgne kratt Joosep (Janek Savolainen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles